De functies en voordelen van een MIDI controller

Een MIDI controller is een erg handig apparaat dat op verschillende manieren gebruikt kan worden. Het wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om muziek mee te maken of te mixen. Dit apparaat is erg handig in gebruik waardoor muziek maken nog eenvoudiger wordt. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden. Een controller kun je bijvoorbeeld helemaal zelf programmeren en instellen waardoor iedereen er op een makkelijke manier mee kan werken.  Hier lees je alles over de functies en voordelen van een MIDI controller. 

Wat is een MIDI controller precies?

Een MIDI controller is een apparaat dat kan communiceren met andere MIDI apparaten waarmee deze verbonden is. De controller kan dus eigenlijk andere apparaten aansturen. Het is mogelijk om bijvoorbeeld een specifieke opdracht te versturen naar een ander MIDI apparaat. Een MIDI apparaat kan bijvoorbeeld software zijn in een computer. 

Muziek creëren

Simpelweg gezegd stuurt een MIDI controller andere MIDI apparaten aan. Dit klinkt nog erg abstract, maar er zijn veel manieren om een controller te gebruiken. Het is bijvoorbeeld erg handig om muziek mee te maken. De controller zelf maakt geen muziek. Je sluit de MIDI controller aan op een programma dat muziek maakt. Met de controller kan je dan het programma op een hele makkelijke manier aansturen. Er zijn daarnaast ook MIDI apparaten die lijken op een muziekinstrument, zoals een MIDI keyboard. Dit keyboard moet aangesloten worden op een digitaal programma dat de daadwerkelijke muziek produceert. Wanneer je de toetsen indrukt, krijg je de corresponderende muziek in het programma. Digitaal muziek maken wordt dus een stuk eenvoudiger met een MIDI apparaat. 

Ook voor DJ-doeleinden is een MIDI controller erg populair. Voor het mixen van muziek maak je vaak gebruik van verschillende toetsen of shortcuts. Op een controller kun je iedere knop of toets een ander commando geven. Zo stel je de controller helemaal zelf in. De functies die je vaak gebruikt, kun je dus heel eenvoudig programmeren op de controller. Je kunt de MIDI controller dus helemaal personaliseren en instellen op jouw wensen. Hierdoor zal de controller altijd goed aansluiten bij het doel dat jij voor ogen hebt. 

Een goede controller uitkiezen

Er zijn erg veel verschillende MIDI controllers op de markt. Dit is ook logisch omdat een controller veel verschillende doeleinden heeft. Dit maakt het echter wel lastig om de beste controller uit te kiezen. Het is erg belangrijk om een controller te kiezen die past bij het doel dat je voor ogen hebt. Om muziek te mixen of creëren, is een uitgebreide controller erg handig omdat je vaak veel verschillende functies nodig hebt. wanneer je alleen gebruik wilt maken van een digitaal keyboard, is een MIDI keyboard eigenlijk al voldoende. Welke controller je ook uitkiest, je kunt altijd terecht bij I4studio. Hier kun je nog veel meer apparatuur vinden waarmee je digitaal muziek kunt maken. Voor de beginnende muzikant kun je hier dus op een goedkope manier al het nodige materiaal kopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *